Beweging als natuurlijke behandelmethode

Sportief bewegen heeft een gunstige invloed op lichaam en geest. We weten het (bijna) allemaal, alleen de motivatie om daadwerkelijk te gaan bewegen is niet bij iedereen even hoog. Samen met 2Blossom kun je eventuele weerstand tegen sport in kaart brengen en onderzoeken welke vorm van bewegen het beste bij jou past én op welke momenten jouw lijf graag actief is. Want ook bewegen is – mits verantwoord toegepast – een natuurlijke behandelmethode.

Gematigd blijven bewegen

De laatste onderzoeken laten zien dat het belangrijk is om gedurende dag actief te blijven. Het is voor onze stofwisseling beter om de gehele dag gematigd te blijven bewegen dan de hele dag stil te zitten en 's avonds helemaal los te gaan in de sportschool. Het allerbeste is het uiteraard om èn door de dag heen te bewegen èn daarnaast een vorm van beweging te doen die maakt dat je lichaam wat harder moet werken. 2blossom kijkt samen met jou hoe je beweging op haalbare en prettige wijze kunt integreren in jouw leven en lifestyle.

Als steuntje in de rug de belangrijkste voordelen op een rij*:

  • Voorkomt overgewicht en daarmee verklein je meteen de kans op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten, diabetes, artritis en andere aandoeningen.
  • Verhoogt je conditie en vermindert stress. Beide dragen bij aan een verbeterde afweer tegen virussen en bacteriën.
  • Vijftig procent minder kans op psychische aandoeningen¹. En bij reeds bestaande psychische problemen draagt sporten bij aan een sneller herstel.

*Bron: M ten Have, R de Graaf, K Monshouwer, Utrecht, Trimbos-instituut, 2009.

“My grandmother started walking five miles a day when she was sixty. She's ninety-seven now, and we don't know where the heck she is.”
  - Ellen DeGeneres -

Met welk soort klachten kan ik bij 2blossom terecht?

Loop je vast of heb je wat hulp nodig om het beste in jezelf naar boven te halen. Lees meer over hoe 2blossom je daarmee helpt op de coaching's pagina.

Inschrijven nieuwsbrief - Schrijf je in voor 2blossom's Engelstalige Newsy letter

We worden gebombardeerd met gezondheids-en-voedings-"feiten". 2Blossom brengt het terug naar eenvoud, vanuit holistische visie en gebaseerd op het meest recente onderzoek

Over mij

2blossom heeft één stevige wortel: Laura Hoekstra, 'gezondheidsambassadeur'. Zij volgde de HBO opleiding tot integratief gezondheidstherapeut.
Als gezondheids/voedingskundige & coach werkt zij vanuit de holistische visie dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. De uitdaging ligt er in de balans te vinden. "Dat is mijn passie, mensen helpen het beste uit zichzelf laten halen".

meer over mij
Om kwaliteit te borgen is 2blossom aangesloten
bij de beroepgroep NWP en koepelorganisatie KAB