2blossom Trainingen & Webinars

Holistische op maat gemaakte oplossingen

2Blossom werkt vanuit holistische visie. Emotionele vervulling, mentale veerkracht, energie / stressmanagement, levensstijl en zingeving zijn nauw met elkaar verbonden en beïnvloeden allemaal ons mentale en fysieke welzijn. Ze zijn dan ook een integraal onderdeel van 2blossom's palet. 2Blossom helpt medewerkers op integrale en mensgerichte wijze de balans te (her) vinden.

Door medewerkers zich te laten verwonderen over hoe prachtig hun lichaam en geest (samen)werken, krijgen zij een hernieuwde waardering en motivatie om hun natuurlijke mogelijkheden te benutten. Vanuit een medische en holistische achtergrond brengt 2blossom kennis en expertise gebaseerd op de laatste inzichten, gebracht met humor en op toegankelijke wijze.

Trainingen en workshops kunnen ter plaatse worden gegeven, in kleine groepen,
rekening houdend met de sociale afstandsrichtlijn
van 1,5 meter of in een online setting.

Programma's of eenmalige (online) trainingen en workshops

Samen met onze klant kijken we naar de behoeften van uw bedrijf en zorgen we voor een programma op maat of bieden we eenmalige workshops, webinars en trainingen eventueel gecombineerd met individuele coaching. Variërend van een uur tot één of meerdere dagdelen en over verschillende onderwerpen, zoals:

 • Productieve slaap. * Plus optionele aanvullende training: van futloos naar vitaal
 • Gezonde gewoonten
 • Veerkracht
 • Gezonde voeding
 • Energie "huishouding"
 • Stress en spijsvertering & energiebalans.

2blossom's Trainings Palet

Productieve slaap – (ver)wonderen in dromenland

Het is gratis en we doen het elke dag, maar we doen het vaak niet optimaal. Als een pil zou kunnen doen wat slaap voor ons doet, zou het de meest verkochte pil ter wereld zijn. In onze moderne wereld heeft de meerderheid van de mensheid slaapgebrek. Als je begrijpt hoezeer slaap ons welzijn tot op het diepst, zelfs tot in ons DNA beïnvloedt zul je geïnspireerd raken om beter gebruik te maken van dit gratis wondermiddel.


Oogmerk:

 • Bewustwording van de essentie van slaap en motivatie door inspiratie.
 • Betere 'slaaphygiëne' door educatie en door inzicht in de eigen slaapgewoonten.
 • Goed uitgeruste werknemers zorgen voor productievere, socialere, creatievere en gezondere mensen


Optionele aanvullende 3 weekse training:

Van vermoeid naar verkwikt

Voor de "woelers en draaiers" onder ons. De deelnemers leren over:

 • De drie factoren die slaap reguleren.
 • Welk(e) onbehulpzaam gedrag en gedachten bijdragen aan slaapproblemen.
 • Hoe zij hun slaap kunnen verbeteren.
 • De workshop wordt afgestemd op de individuele en specifieke behoeften van de deelnemers.

Gezonde gewoonten ontwerpen

Twee basisprincipes voor mentaal en fysiek welzijn zijn voeding en lichaamsbeweging. In deze training leer je, hoe je d.m.v. het juiste ontwerp, deze twee basis ingrediënten in jouw leven kan verweven. Welke voedingsmiddelen helpen jou om gezond en energiek te blijven)? Hoe breng ik mijzelf tot sporten? Succes komt voort uit het juiste ontwerp van de gewoonte.

Oogmerk:

 • Deelnemers identificeren een gezonde gewoonte die zij in hun leven willen implementeren.
 • Het aanleren van nieuwe, positieve gewoonten geeft medewerkers een gevoel van voldoening en zelfsturendheid.
 • De “ontwerp” technieken zijn ook toepasbaar op andere aspecten van het (werk) leven.

Veerkracht vaardigheid 

Hoe we onze veerkracht kunnen beïnvloeden door onze respons op tegenslagen te veranderen

Het oude Griekse aforisme "ken uzelf" bevat veel wijsheid. Onderzoek heeft overtuigend bewezen dat veerkracht de sleutel is tot succes op het werk en voldoening in het leven. Het geheim van veerkracht ligt in nauwkeurig denken. Het gaat niet om wat er gebeurt, maar om hoe we reageren op wat er gebeurt. Dit heeft het grootste effect op onze veerkracht en op ons leven.

Oogmerk:

De veerkrachtvaardigheden zijn van toepassing op het leven in algemene zin en:

 • Helpen bij het balanceren tussen werk en privé.
 • Motiveren medewerkers om zich te blijven ontwikkelen.
 • Helpen bij het omgaan met stress bijvoorbeeld als gevolg van bedrijfsherstructureringen.
 • Helpen medewerkers om flexibeler naar de zaken te kijken en zich capabeler en energieker te voelen.Make employees more keen to learn and grow.

Lichaamslogica

Voeding voorbij de trends en marketing

We worden gebombardeerd met voeding trends, tot het punt waarop we door de bomen het bos niet meer zien. Zou het niet gemakkelijker zijn om te begrijpen waarom bepaalde typen voedingsmiddelen gezond of ongezond zijn, vanuit het perspectief van ons lichaam haar eigen logica? Ons lichaam is geen verzameling losse componenten. Het is een ingewikkeld systeem waarin alles samenwerkt met een blauwdruk uit de tijd dat we nog jager-verzamelaars waren. Onze blauwdruk is niet veranderd, onze voeding heeft echter wel...

Oogmerk:

 • Medewerkers die geïnspireerd zijn om gezondere voedingskeuzes te maken die hen helpen om ook op lange termijn fit en gezond te blijven.
 • Medewerkers leren hoe ze een beter onderscheid kunnen maken tussen feiten en trends.
 • Medewerkers die een nieuw gevoel van ontzag krijgen voor hun lichaam, wat hen motiveert om er beter voor te zorgen.Employees learn how to better differentiate between fact and fads.

Energie "huishouding"

Wat voedt jou? Wat trekt jouw batterij leeg? Is er een evenwicht tussen de twee? Zijn er bepaalde zelfbeperkende innerlijke waarden of verhalen die je jezelf vertelt die je soms tegenhouden? Hoe voorkom je dat je een “energie debet” opbouwt. Inzicht in hoe jouw innerlijke en externe energielandschap eruitziet, helpt jou bij het stellen van prioriteiten en bij het kalibreren van jouw energiebarometer.


Oogmerk:  

 • Medewerkers krijgen meer grip op hun persoonlijke “energiebeheer”.
 • Medewerkers leren hoe ze een energie-krediet kunnen behouden door prioriteiten, gezonde grenzen en haalbare doelen te stellen, wat belangrijk is voor het gezond houden van medewerkers op de lange termijn.
 • Medewerkers leren hoe ze een tijdelijke energie debet om kunnen leren zetten naar een krediet.

Onderbuikgevoel

Stress en spijsvertering & bloedsuikerspiegel balans


Bij langdurige stress kun je last krijgen van een opgeblazen gevoel, vermoeidheid, indigestie en stemmingswisselingen. Stresshormonen zorgen er voor dat jouw hersenen voeding kiezen die jouw stress verergert zoals bijvoorbeeld snoep of alcohol. Door de signalen en behoeften van jouw lichaam te begrijpen, kun je de juiste voeding voor jouw lichaam leren kiezen.

Oogmerk:

 • Medewerkers krijgen inzicht in het verband tussen voeding, stress en spijsvertering en hoe zij hun gezondheid positief kunnen beïnvloeden.
 • Medewerkers leren naar hun lichaam te luisteren en hierdoor bewust te worden van kleine (voor) tekenen van stress.
 • Medewerkers leren op hun persoonlijke situatie afgestemde stappen te nemen om uit de stressloop te stappen, ondersteund door de juiste eetgewoontes.
 • Medewerkers kunnen beter geïnformeerde voedselkeuzes maken die de bloedsuikerspiegel gezond houden en diabetes en hart- en vaatziekten voorkomen.

Ons brein, ons geluksorgaan?


Ons stenen tijdperk brein is uniek bedraad om ons te helpen overleven. Ons brein overschat mogelijke bedreigingen en onderschat onze middelen om ermee om te gaan. In de oudheid was dit waardevol, het hielp ons om te overleven. In moderne tijden, met een caleidoscoop aan stressoren, belemmert deze vertekening van de werkelijkheid ons echter regelmatig.  Gebruik de kracht van dagelijkse ervaringen om je brein te 'bedraden' met veerkracht en om een gelukkiger, kalmer en veerkrachtiger brein te creëren.

Oogmerk:

 • Werknemers leren strategieën om hun hersentrucs te herkennen en zich meer gefocust en in controle te voelen, wat leidt tot meer productiviteit.
 • Medewerkers krijgen inzicht in hoe ze hun stresstolerantie kunnen vergroten, wat een fundamentele bron van veerkracht, geluk en prestatie is.
 • Medewerkers leren hoe ze een positievere focus kunnen krijgen. Geluk moedigt ons aan om stappen te zetten om onze (werk) doelen te bereiken.


Nieuwsgierig naat onze trainingen en workshops? Contacteer ons op info@2blossom.nl

Referenties

Lilai Chan, Executive Assistant ELSEVIER | RELX

"We ontvangen tegenwoordig veel over wellness etc, maar ik vond deze webinar toch net iets anders, de interactie was zeer verfrissend en zeker voor herhaling vatbaar"

Sonia K.

"De sessies van 2blossom waren ongelooflijk verhelderend en hielpen me met mijn (vrij zeldzame) leveraandoening in samenspraak met mijn behandelend specialist. Door diep in medisch onderzoek te duiken, gaf Laura veel pagina's met wetenschappelijk onderbouwde aanbevelingen voor gezond eten, natuurlijke supplementen en levensstijl die me hielpen de symptomen aan te pakken. . ********************************* Ik eet nu gezonder dan ooit en herken de signalen die mijn lichaam mij stuurt. We worden overweldigd door een overvloed aan diëten en informatie die er is, ik zou Laura's hulp ten zeerste aanbevelen om erachter te komen wat voor jou werkt! "

Virginie Wagenaar- Product Manager Reed Busines Information

Het speeddate consult was erg zinvol. Door middel van een aantal duidelijke adviezen kan ik mijn voedingspatroon al (veel) gezonder inrichten. Gelukkig zijn de tips erg gemakkelijk te realiseren en merk ik na een week al dit ik meer energie heb gedurende de namiddag.

Maak aan het begin van de week een lijstje van voor die week haalbare targets en doe dit a.d.h.v. dit lijstje hetzelfde aan het begin van iedere dag & focus! Lees je mail op een aantal gezette tijden per dag i.p.v. ad hoc de hele dag door.

Hierdoor werk je een stuk productiever en voel je je na een werkdag meer voldaan.

Ook stoelmassage is een goede vorm van stresspreventie

Gezonde medewerkers met een gebalanceerde lifestyle

2Blossom denkt met uw HR afdeling mee over uw gezondheidsbeleid. We kijken graag samen met u naar de mogelijkheden tijdens een vrijblijvend gesprek.

Inschrijven nieuwsbrief - Schrijf je in voor 2blossom's Engelstalige Newsy letter

We worden gebombardeerd met gezondheids-en-voedings-"feiten". 2Blossom brengt het terug naar eenvoud, vanuit holistische visie en gebaseerd op het meest recente onderzoek

Over mij

2blossom heeft één vaste wortel: Laura Hoekstra, 'gezondheidsambassadeur', gekwalificeerd als integraal gezondheidsconsulent & coach. Ze helpt organisaties met duurzame inzetbaarheid door het geven van trainingen en het vertalen van beleid naar beleving vanuit een holistische lens. Hierbij bundelt ze haar krachten in analytisch denken en empathie om de grondoorzaken op te sporen en te werken aan oplossingen.” In haar praktijk helpt ze ook cliënten 1 op 1. “Mijn passie is mensen het beste uit zichzelf te laten halen”.

meer over mij
Om kwaliteit te borgen is 2blossom aangesloten
bij de beroepgroep NWP en koepelorganisatie KAB