Met welke klachten kan ik terecht bij 2blossom?

Harde noot

Waar komt mijn klacht vandaan en hoe kom ik er vanaf, dat lijkt soms een harde noot om te kraken. Het lichaam is een psycho-neurobiologische eenheid. M.a.w. lichaam en geest zijn met elkaar verbonden. Hormonen, zenuwen, immuunsysteem, hersenen, cellen alles communiceert met elkaar op ingenieuze wijze waar we maar net het topje van de ijsberg van ontdekt hebben. 2Blossom werkt niet alleen klachtgericht maar kijkt naar de persoon als geheel. Welk (voedings)gedrag draagt positief bij of wat maakt dat de klacht verergerd.

Holistische kijk

2Blossom werkt daarom met zeer uiteenlopende klachten. Van bijv. migraine, spastische darm, eczeem, ME, overgangsklachten, slapeloosheid tot burnout. Bij iedere klacht is het belangrijk om te kijken waar het in dit ingenieuze geheel mis gaat. Wat we eten, wat we voelen, hoe we omgaan met stress etc. alles staat in verbinding met elkaar. Zo geeft stress bijvoorbeeld vaak verergering van immuunziekten en kunnen bepaalde voedingsmiddelen verergering van klachten of juist verbetering geven.

Vis in het water

2blossom kijkt naar het totaal plaatje. Zijn er wellicht voedsel overgevoeligheden? Hoe eet je, welke stressoren spelen een rol in je leven? Zo is er bij migraine vaak sprake van voedselovergevoeligheden, bij burn-out is er o.a. een verstoring in de hormonale balans wat een cascade aan klachten kan geven, van slapeloosheid tot depressiviteit. Ieder mens is daarnaast uniek en daarom gaat 2blossom uit van een op jou individueel afgestemde behandeling. Samen gaan we op zoek naar jouw balans opdat jij je weer als in vis in het water kan voelen.

Meer informatie

Een voorbeeld:
Bij een spastische darm (IBS) is het goed om te kijken wat en hoe de persoon eet, of er een voedselovergevoeligheid is,  hij/zij de juiste (oplosbare) vezels binnen krijgt etc. Maar net zo belangrijk is het om te onderzoeken of stress wellicht een rol speelt. Vanuit je hersenen lopen twee belangrijke zenuwen. De  ene activeert, de ander brengt tot rust en zorgt o.a. voor de vertering en herstel. Als de activerende zenuwen veelvuldig actief zijn, kan dit een verstoring van je spijsvertering geven. Dit speelt vaak mede een rol bij IBS.

Voeding en emotie:

Het eten van bepaald voedsel kan invloed hebben op onze stemming. Het veelvuldig eten van snelle suikers (in snoep, witbrood etc) heeft een effect op onze bloedsuikerspiegel. Deze stijgt bij het eten van snelle suikers snel, maar daalt vervolgens ook weer zeer snel. Een van de effecten is dat jij je na een korte energie piek (ofwel bloedsuikerpiek) moe, labiel of chagerijnig kunt voelen. Wat je eet, hoe je denkt (positief/negatief), hoe je omgaat met stress, hoe je omgaat met je emoties etc. heeft een sterk effect op je welzijn.

Hoe werkt 2Blossom

Op de volgende manier helpt 2blossom jou je balans te vinden:

  • de signalen van je lichaam te leren (her) kennen,
  • het onderzoeken welke voeding voor jou werkt,
  • stress & oude patronen (bijv. uitstelgedrag of faalangst) te leren ombuigen d.m.v. coaching /inzicht en te ontdekken waar jouw kracht ligt,
  • Waar nodig te ondersteunen met natuurlijke middelen. 2Blossom werkt hierbij met middelen waarvan onderzoek naar de effectiviteit is gedaan.

Kan ik met mijn klacht bij 2blossom terecht?

 Wil je weten of 2blossom voor jou iets kan betekenen. Neem dan vrijblijvend contact op voor informatie.

Inschrijven nieuwsbrief - Schrijf je in voor 2blossom's Engelstalige Newsy letter

We worden gebombardeerd met gezondheids-en-voedings-"feiten". 2Blossom brengt het terug naar eenvoud, vanuit holistische visie en gebaseerd op het meest recente onderzoek

Over mij

2blossom heeft één stevige wortel: Laura Hoekstra, 'gezondheidsambassadeur'. Zij volgde de HBO opleiding tot integratief gezondheidstherapeut.
Als gezondheids/voedingskundige & coach werkt zij vanuit de holistische visie dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. De uitdaging ligt er in de balans te vinden. "Dat is mijn passie, mensen helpen het beste uit zichzelf laten halen".

meer over mij
Om kwaliteit te borgen is 2blossom aangesloten
bij de beroepgroep NWP en koepelorganisatie KAB