Van verzuimpreventie naar lange termijn gezondheidsoptimalisatie


Preventie is de sleutel

Gezonde werknemers zijn productievere werknemers. Met de invoering van de Modernisering Ziektewet (BeZaVa) is preventie nog belangrijker geworden. Hoe motiveer ik mijn medewerkers tot een duurzaam gezondere levensstijl en tot het versterken van veerkracht? Op speelse wijze en met humor motiveert 2blossom uw medewerkers d.m.v. actuele kennis, individuele coaching en op maat gemaakte handvatten zich een gezondere leefstijl eigen te maken en veerkracht te vergroten.

Wat biedt 2blossom?

In individuele consulten van tussen de 20 en 30 minuten kijkt 2blossom samen met uw medewerker zijn of haar welzijn duurzaam verbeteren kan door samen de kernpunten, knelpunten en kernstappen te formuleren. Hierbij is keuze uit twee thema's: Veerkracht of leefstijl. Uw bedrijf kiest vooraf voor welk thema de medewerkers zich aan kunnen melden.

De consulten sluiten mooi aan op 2blossom's trainingen:

  • Re-Thinking Resilience (veerkracht)
  • Body Logic (leefstijl)

Het eerst volgen van de traingen door uw mederwerkrs heeft als meerwaarde dat de individuele kern en knelpunten vaak scherper geformuleerd kunnen worden, maar zijn niet noodzakelijk om de consulten aan te kunnen bieden.

Moderne uitdagingen

Obesitas epidemie, burn-out, stress en welvaartsziekten zijn onderdeel geworden van ons dagelijkse taalgebruik. Ons voedings- en beweegpatroon zijn de afgelopen 50 jaar enorm veranderd. Nog nooit zaten we zoveel stil en ongemerkt zijn er tijdens het opkomen van de voedingsindustrie belastende en eenzijdige "voedings" producten in ons eetpatroon geslopen. Hoe verweef je een gezonde leefstijl in een jachtig leven & hoe maak je geïnformeerde keuzes in een woud aan gezondheidsclaims.

Werkwijze & aanvullende informatie

Voeding & ontspanning

Omdat het moderne leven als een rat race kan voelen is er speciale aandacht voor de invloed van stress op de spijsvertering. Ook kijken we kort naar de combinatie stress & voeding. Hoe kun je voeding inzetten opdat het bijdraagt aan ontspanning? Het allerbelangrijkste is de balans. Het gaat er om van eten te genieten. Tijdens deze training gaan we op verkenning in dat oerwoud, kappen we door een wildgroei aan claims heen. Gaan we back to basic en krijgen uw medewerkers wat simpele handvatten om hun weg te vinden in het voedingsoerwoud.

Terug naar boerenlogica

Wat is nu gezond? In de basis is dat voor iedereen gelijk. Genoeg groenten, fruit, matig met suiker en snacks, dat weten we allemaal. Maar tegenwoordig is het lastig om door alle logo’s heen nog te snappen wat gezond is. Logo’s spreken niet altijd de waarheid. Er zit een grote industrie achter met grote belangen. Gezonde keus, is dat zo? Het zweet breekt u al bij voorbaat uit: “Oh nee, als ik eenmaal de ingredientenlijsten ga lezen dan durf ik niks meer te eten, ik begin er maar niet eens aan..! Ik doe het zo goed met light-producten en vet arm, of toch niet...?

Referenties

Anonymous

"The Speeddate Re-Thinking Resilience gave me a lot of insight into a personal matter I had been struggling with for a long time and helped me to take the needed steps into regaining my balance. Laura is sharp, compassionate and knows how to help you find your own solution"

Ana Cuenca Cobos - Sr. accountmanager Reed Business Information

"De speeddate gezondheidsadvies met Laura heb ik als zeer prettig ervaren. Zij is deskundig, luistert goed en vult geen dingen voor mij in. Zij heeft mij goede tips gegeven die ik direct in praktijk kan toepassen en daarnaast een aantal recepten die gemakkelijk te bereiden, voedzaam en lekker zijn."

Arthur J.F. van de Kamp - Creative Director at PR STUNT BV

"2Blossom's stoelmassages zijn in één woord geweldig. In 20 minuten ben ik volledig ontspannen en heb ik genoeg energie voor de rest van mijn werkweek. 2Blossoms massages dragen bij aan een fijn werkklimaat. Dat wij 'a great place to work', zijn geworden is mijnsinziens mede door 2blossom."


Koffie, bepaalde energy drinks en nicotine zetten het interne “fight or flight” systeem aan. Ook al hebben we onszelf psychologisch geconditioneerd dat het een moment van rust is, in werkelijkheid levert het ons lichaam inwendig stress op. Koffie met mate dus, zeker als je stress hebt - hoe verleidelijk ook.

Hebben uw medewerkers nek/schouder klachten?

Stoelmassage is een bewezen effectieve manier om hoofdpijn, rug en/of nek klachten tegen te gaan en te voorkomen. Meer weten over hoe stoelmassages werken? Neem dan een kijkje op onze stoelmassage pagina.

Inschrijven nieuwsbrief - Schrijf je in voor 2blossom's Engelstalige Newsy letter

We worden gebombardeerd met gezondheids-en-voedings-"feiten". 2Blossom brengt het terug naar eenvoud, vanuit holistische visie en gebaseerd op het meest recente onderzoek

Over mij

2blossom heeft één stevige wortel: Laura Hoekstra, 'gezondheidsambassadeur'. Zij volgde de HBO opleiding tot integratief gezondheidstherapeut.
Als gezondheids/voedingskundige & coach werkt zij vanuit de holistische visie dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. De uitdaging ligt er in de balans te vinden. "Dat is mijn passie, mensen helpen het beste uit zichzelf laten halen".

meer over mij
Om kwaliteit te borgen is 2blossom aangesloten
bij de beroepgroep NWP en koepelorganisatie KAB