Specialisatie: stress gerelateerde klachten

Naast het werken met een breed scala aan klachten is Laura gespecialiseerd in het werken met stress gerelateerde klachten zoals een gespannen gevoel, burn-out klachten, spastische darm etc. Maar ook met milde angsten en lichte tot milde depressie (in dit laatste geval altijd in overleg met de behandelend psycholoog/psychiater of huisarts).

Nauwe balans

Alles werkt in ons lichaam samen. Allerlei verschillende hormonen werken nauw met elkaar samen bij het instand houden van ons lichamelijke en geestelijke evenwicht= gezondheid. Bij langdurige stress maakt ons lichaam hormonen aan die op den duur dit evenwicht tussen de verschillende hormonen kunnen verstoren en kunnen we klachten krijgen zoals slapeloosheid, concentratie stoornissen en moeheid, prikkelbaarheid, angst etc.

Wat is de kip en wat het ei?

Een tekort aan B12 en D3 ook vermoeidheidsklachten veroorzaken. Ons lichaam verbruikt in stressvolle periodes meer vitaminen & mineralen. Het kan belangrijk zijn om na te gaan of we nog voldoende voorraad hebben van bepaalde belangrijke van deze stoffen. Een geprikkelde darm kan er voor zorgen dat je voedingsstoffen in je darmen en daarmee in je lichaam opneemt.

Behandeling

2blossom werkt met onderzochte natuurlijke middelen die bij angst en stress het lichaam helpen om weer in balans te komen. Daarnaast is het belangrijk om naar de achterliggende oorzaak te kijken. Hoe ga je om met grenzen, verantwoordelijkheiden, laat je ruimte voor je gevoelens, durf je om steun te vragen etc. Ook kijkt 2blossom zo nodig mee naar je voedingspatroon. Sommige voedingsmiddelen hebben anti-stress eigenschappen en sommige verhogen in je lijf juist stress. 2Blossom behandeld dus altijd de hele persoon en niet alleen de klacht, een intergrale aanpak.

'ALWAYS FIND TIME FOR THE THINGS THAT MAKE YOU FEEL ALLIVE'.

Gezondheidsadvies op maat

Het beste uit jezelf halen? Energiek en lekker in je vel? Meer informatie over 2blossom's werkwijze & prijzen? Bekijk 2blossom's gezondheidsadvies pagina.

Inschrijven nieuwsbrief - Schrijf je in voor 2blossom's Engelstalige Newsy letter

We worden gebombardeerd met gezondheids-en-voedings-"feiten". 2Blossom brengt het terug naar eenvoud, vanuit holistische visie en gebaseerd op het meest recente onderzoek

Over mij

2blossom heeft één vaste wortel: Laura Hoekstra, 'gezondheidsambassadeur', gekwalificeerd als integraal gezondheidsconsulent & coach. Ze helpt organisaties met duurzame inzetbaarheid door het geven van trainingen en het vertalen van beleid naar beleving vanuit een holistische lens. Hierbij bundelt ze haar krachten in analytisch denken en empathie om de grondoorzaken op te sporen en te werken aan oplossingen.” In haar praktijk helpt ze ook cliënten 1 op 1. “Mijn passie is mensen het beste uit zichzelf te laten halen”.

meer over mij
Om kwaliteit te borgen is 2blossom aangesloten
bij de beroepgroep NWP en koepelorganisatie KAB