2blossom's aanpak en services

Holistische visie en op maat gemaakte oplossingen

2Blossom werkt vanuit holistische visie. Emotionele vervulling, mentale veerkracht, energie / stressmanagement, levensstijl en zingeving zijn nauw met elkaar verbonden en beïnvloeden allemaal ons mentale en fysieke welzijn. Ze zijn dan ook een integraal onderdeel van 2blossom's palet. 2Blossom helpt medewerkers op integrale en mensgerichte wijze de balans te (her) vinden.

Door medewerkers zich te laten verwonderen over hoe prachtig hun lichaam en geest (samen)werken, krijgen zij een hernieuwde waardering en motivatie om hun natuurlijke mogelijkheden te benutten. Vanuit een medische en holistische achtergrond brengt 2blossom kennis en expertise gebaseerd op de laatste inzichten, gebracht met humor en op toegankelijke wijze.

Preventie is de sleutel

Gezonde werknemers zijn productievere werknemers. Met de invoering van de Modernisering Ziektewet (BeZaVa) is preventie nog belangrijker geworden. Hoe motiveer ik mijn medewerkers tot een duurzaam gezondere levensstijl en tot het versterken van veerkracht? Op speelse wijze en met humor motiveert 2blossom uw medewerkers d.m.v. actuele kennis, individuele coaching en op maat gemaakte handvatten zich een gezondere leefstijl eigen te maken en veerkracht te vergroten.

2blossom's Services:

 • Individuele welzijnsconsulten
 • Op maat gemaakte trainingen & concepten
 • Consultancy (zie consultancy pagina)

Welzijnsconsulten

In individuele consulten van tussen de 20 en 30 minuten kijkt 2blossom samen met uw medewerker hoe deze zijn of haar welzijn duurzaam kan verbeteren door samen de kernpunten, knelpunten en kernstappen in kaart te brengen. Hierbij is keuze uit twee thema's: Veerkracht of leefstijl. Uw bedrijf kiest vooraf voor welk thema de medewerkers zich aan kunnen melden.

De consulten sluiten mooi aan op 2blossom's trainingen:

 • Re-Thinking Resilience (veerkracht)
 • Body Logic (leefstijl)

Het eerst volgen van de trainingen door uw mederwerkers heeft als meerwaarde dat de individuele kern en knelpunten vaak scherper geformuleerd kunnen worden, maar zijn niet noodzakelijk om de consulten aan te kunnen bieden.

Programma's of eenmalige (online) trainingen en workshops

Samen met onze klant kijken we naar de behoeften van uw bedrijf en zorgen we voor een programma op maat of bieden we eenmalige workshops, webinars en trainingen eventueel gecombineerd met individuele coaching. Variërend van een uur tot één of meerdere dagdelen en over verschillende onderwerpen, zoals:

 • Productieve slaap. * Plus optionele aanvullende training: van futloos naar vitaal
 • Gezonde gewoonten
 • Veerkracht
 • Gezonde voeding
 • Energie "huishouding"
 • Stress en spijsvertering & energiebalans.
 • Breingezondheid
 • Beweeg!
 • Focus

2blossom's training palet

Productieve slaap

 (ver)wonderen in dromenland

Het is gratis en we doen het elke dag, maar we doen het vaak niet optimaal. Als een pil zou kunnen doen wat slaap voor ons doet, zou het de meest verkochte pil ter wereld zijn. In onze moderne wereld heeft de meerderheid van de mensheid slaapgebrek. Als je begrijpt hoezeer slaap ons welzijn tot op het diepst, zelfs tot in ons DNA beïnvloedt zul je geïnspireerd raken om beter gebruik te maken van dit gratis wondermiddel.


Oogmerk:

 • Bewustwording van de essentie van slaap en motivatie door inspiratie.
 • Betere 'slaaphygiëne' door educatie en door inzicht in de eigen slaapgewoonten.
 • Goed uitgeruste werknemers zorgen voor productievere, socialere, creatievere en gezondere mensen  Optionele aanvullende training:


  Van vermoeid naar verkwikt

  Voor de "woelers en draaiers" onder ons. De deelnemers leren over:
 • De drie factoren die slaap reguleren.
 • Welk(e) onbehulpzaam gedrag en gedachten bijdragen aan slaapproblemen.
 • Hoe zij hun slaap duurzaam kunnen verbeteren.
 • De workshop wordt afgestemd op de individuele en specifieke behoeften van de deelnemers.

Gezonde gewoonten ontwerpen


Twee basisprincipes voor mentaal en fysiek welzijn zijn voeding en lichaamsbeweging. In deze training leer je, hoe je d.m.v. het juiste ontwerp, deze twee basis ingrediënten in jouw leven kan verweven. Welke voedingsmiddelen helpen jou om gezond en energiek te blijven)? Hoe breng ik mijzelf tot sporten? Succes komt voort uit het juiste ontwerp van de gewoonte.

    Oogmerk:

 • Deelnemers identificeren een gezonde gewoonte die zij in hun leven willen implementeren.
 • Het aanleren van nieuwe, positieve gewoonten geeft medewerkers een gevoel van voldoening en zelfsturendheid.
 • De “ontwerp” technieken zijn ook toepasbaar op andere aspecten van het (werk) leven.

Veerkracht vaardigheid

Hoe we onze veerkracht kunnen beïnvloeden door onze respons op tegenslagen te veranderen

Het oude Griekse aforisme "ken uzelf" bevat veel wijsheid. Onderzoek heeft overtuigend bewezen dat veerkracht de sleutel is tot succes op het werk en voldoening in het leven. Het geheim van veerkracht ligt in nauwkeurig denken. Het gaat niet om wat er gebeurt, maar om hoe we reageren op wat er gebeurt. Dit heeft het grootste effect op onze veerkracht en op ons leven.

Oogmerk:

De veerkrachtvaardigheden zijn van toepassing op het leven in algemene zin en:

 • Helpen bij het balanceren tussen werk en privé.
 • Motiveren medewerkers om zich te blijven ontwikkelen.
 • Helpen bij het omgaan met stress bijvoorbeeld als gevolg van bedrijfsherstructureringen.
 • Helpen medewerkers om flexibeler naar de zaken te kijken en zich capabeler en energieker te voelen.
 • Vergroot de leergierigheid en de bereidheid om te groeien.

Referenties

Sonia K.

"De sessies van 2blossom waren ongelooflijk verhelderend en hielpen me met mijn (vrij zeldzame) leveraandoening in samenspraak met mijn behandelend specialist. Door diep in medisch onderzoek te duiken, gaf Laura veel pagina's met wetenschappelijk onderbouwde aanbevelingen voor gezond eten, natuurlijke supplementen en levensstijl die me hielpen de symptomen aan te pakken. . ********************************* Ik eet nu gezonder dan ooit en herken de signalen die mijn lichaam mij stuurt. We worden overweldigd door een overvloed aan diëten en informatie die er is, ik zou Laura's hulp ten zeerste aanbevelen om erachter te komen wat voor jou werkt! "

Ana Cuenca Cobos - Sr. accountmanager Reed Business Information

"De speeddate gezondheidsadvies met Laura heb ik als zeer prettig ervaren. Zij is deskundig, luistert goed en vult geen dingen voor mij in. Zij heeft mij goede tips gegeven die ik direct in praktijk kan toepassen en daarnaast een aantal recepten die gemakkelijk te bereiden, voedzaam en lekker zijn."

Arthur J.F. van de Kamp - Creative Director at PR STUNT BV

"2Blossom's stoelmassages zijn in één woord geweldig. In 20 minuten ben ik volledig ontspannen en heb ik genoeg energie voor de rest van mijn werkweek. 2Blossoms massages dragen bij aan een fijn werkklimaat. Dat wij 'a great place to work', zijn geworden is mijnsinziens mede door 2blossom."


Koffie, bepaalde energy drinks en nicotine zetten het interne “fight or flight” systeem aan. Ook al hebben we onszelf psychologisch geconditioneerd dat het een moment van rust is, in werkelijkheid levert het ons lichaam inwendig stress op. Koffie met mate dus, zeker als je stress hebt - hoe verleidelijk ook.

Hebben uw medewerkers nek/schouder klachten?

Stoelmassage is een bewezen effectieve manier om hoofdpijn, rug en/of nek klachten tegen te gaan en te voorkomen. Meer weten over hoe stoelmassages werken? Neem dan een kijkje op onze stoelmassage pagina.

Inschrijven nieuwsbrief - Schrijf je in voor 2blossom's Engelstalige Newsy letter

We worden gebombardeerd met gezondheids-en-voedings-"feiten". 2Blossom brengt het terug naar eenvoud, vanuit holistische visie en gebaseerd op het meest recente onderzoek

Over mij

2blossom heeft één vaste wortel: Laura Hoekstra, 'gezondheidsambassadeur', gekwalificeerd als integraal gezondheidsconsulent & coach. Ze helpt organisaties met duurzame inzetbaarheid door het geven van trainingen en het vertalen van beleid naar beleving vanuit een holistische lens. Hierbij bundelt ze haar krachten in analytisch denken en empathie om de grondoorzaken op te sporen en te werken aan oplossingen.” In haar praktijk helpt ze ook cliënten 1 op 1. “Mijn passie is mensen het beste uit zichzelf te laten halen”.

meer over mij
Om kwaliteit te borgen is 2blossom aangesloten
bij de beroepgroep NWP en koepelorganisatie KAB