Massagevormen

2blossom gebruikt voor de stoelmassages een mix van technieken uit Shiatsu, drukpuntmassage en klassieke Zweedse massage. Ook worden elementen uit Triggerpoint-therapie toegepast. Onderstaand korte beschrijvingen van deze vormen:

Shiatsu

Letterlijk betekent Shiatsu 'druk met de vingers'. Deze massagevorm helpt het lichaam de (energie)balans te optimaliseren. Ideaal ter preventie en bovendien een effectieve behandelmethode bij stressgerelateerde klachten, RSI, gewrichts- en spierklachten en doorbloedingsstoornissen. De behandelaar gebruikt het eigen lichaamsgewicht om druk uit te oefenen met duimen, handpalmen, vingers en ellebogen. De drukpuntmassage is vooral gericht op spieren, botten, pezen, bloedvaten, lymfevasten, zenuwstelsel, meridianen en de psyche.

Triggerpoint-therapie

Last van spierstijfheid, duizeligheid, hoofdpijn of pijn in spieren en ledematen? Dat kan een gevolg zijn van zogenoemde spierknopen. Ze worden triggerpoints genoemd omdat het pijnlijk aanvoelt bij druk en er een karakteristieke uitstralingspijn kan ontstaan. De spiervezels van triggerpoints zijn continu gespannen, waardoor lokaal de bloedcirculatie wordt belemmerd en afvalstoffen(stofwisselingsproducten van de spier) zich ter plaatse ophopen en de spiervezels zich nog minder goed kunnen ontspannen. Een vicieuze cirkel dus. Bovendien verkort de spier door de verkramping en dat veroorzaakt pijn aan de aanhechtingspunten. Die pijn verspreidt zich vervolgens via het vlies om de spier naar andere spierdelen. Gelukkig zijn spierknopen goed te behandelen met een speciale massagetechniek. Triggerpoint-therapie spoort de pijnlijke punten op door nauwkeurig spieronderzoek en deactiveert deze door fricties in de lengterichting van de spier. Dat brengt verlichting én de functies van de spier verbeteren weer.

Drukpunt-stoelmassage

Een effectieve massage door de kleding heen waarbij de nadruk ligt op hoofd, schouders, nek, rug, armen en handen. De techniek is gebaseerd op Shiatsu en aangepast tot een massage in een ergonomisch verantwoorde stoel die ondersteuning biedt aan alle lichaamsdelen. Het lichaam krijgt alle aandacht. De doorbloeding wordt bevorderd en het zenuwstelsel raakt gestimuleerd, zodat spanning en stijfheid in spieren en gewrichten afnemen. De drukpunt-stoelmassage maakt energiek, fit, ontspannen, helder, alert én bewust van werkhouding en overbelasting. Goed ter preventie en het aanpakken van (beginnende) klachten.

Klassieke Zweedse massage

Een combinatie van knedende, rollende, vibrerende, slag- en tikkende bewegingen die de bloedsomloop stimuleren en zo het lichaam vitaliseren. Ontspanning ontstaat doordat het zenuwstelsel door deze massage wordt beïnvloed. De verbeterde doorbloeding versnelt het genezingsproces van vermoeide, gespannen en pijnlijke spieren en gewrichten. Ook zwellingen door blessures hebben baat bij klassieke Zweedse massage.

Uw personeel fris en gemotiveerd aan het werk?

Uit onderzoek is gebleken dat werknemers 12% beter presteren als ze goed in hun vel zittten. 20 Minuten massage kan al wonderen doen.

-Bron:Warwick Universiteit, Happiness & Productivity-

Inschrijven nieuwsbrief - Schrijf je in voor 2blossom's Engelstalige Newsy letter

We worden gebombardeerd met gezondheids-en-voedings-"feiten". 2Blossom brengt het terug naar eenvoud, vanuit holistische visie en gebaseerd op het meest recente onderzoek

Over mij

2blossom heeft één vaste wortel: Laura Hoekstra, 'gezondheidsambassadeur', gekwalificeerd als integraal gezondheidsconsulent & coach. Ze helpt organisaties met duurzame inzetbaarheid door het geven van trainingen en het vertalen van beleid naar beleving vanuit een holistische lens. Hierbij bundelt ze haar krachten in analytisch denken en empathie om de grondoorzaken op te sporen en te werken aan oplossingen.” In haar praktijk helpt ze ook cliënten 1 op 1. “Mijn passie is mensen het beste uit zichzelf te laten halen”.

meer over mij
Om kwaliteit te borgen is 2blossom aangesloten
bij de beroepgroep NWP en koepelorganisatie KAB