Effecten stoelmassage

Uit onderzoeken blijkt dat stoelmassage allerlei positieve effecten heeft. Zo verbeteren alertheid en prestaties en verminderen lage rugpijn, slaapstoornissen, stress en chronische pijn. Allemaal het resultaat van de fysiologische effecten van stoelmassage:

  • Het hele lichaam wordt beter voorzien van zuurstof, voedingstoffen en essentiële sporenelementen.
  • Er worden meer gelukshormonen als serotonine, dopamine en endorfinen aangemaakt.
  • De angst- en stresshormoonspiegels, zoals van cortisol en norepinephrine, worden verlaagd. Belangrijk, want stress leidt via het zenuwstelsel ook tot verhoogde spierspanning.
  • Verhoogde activiteit van witte bloedlichaampjes waardoor onze afweer en daarmee onze weerstand toe neemt.
  • Normalisering van de bloeddruk en hartslag, versnelde lymfestroom, versoepeling van spieren en gewrichten.

Omdat de circulatie van bloed en lymfe wordt geactiveerd en hierdoor spierafbraakproducten beter worden afgevoerd, is het belangrijk om veel water te drinken na de stoelmassage!

Extra bonus: meer creativiteit!

Mensen hebben de meest creatieve invallen vaak op momenten van ontspanning. Archimedes ontdekte zijn wet in bad. Bij Einstein viel de puzzel van de relativiteitstheorie netjes samen toen hij aan het strand wandelde. En ook Kazuhiko Nishi, die samen met Bill Gates Microsoft groot maakte, geeft aan dat hij zijn meest creatieve ideeën heeft op momenten van ontspanning, bijvoorbeeld luierend in bad of in bed. Wellicht heeft uw medewerker zijn creatieve ingeving tijdens of na de ontspannende behandeling op de 2blossom massagestoel…

Meer weten?

https://www.kata.nl/pages/91/wetenschappelijk-onderzoek/ Effect van stoelmassage op de ervaren gezondheid van werknemers. Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar de effectiviteit van (stoel)massage. Zo is er door de Faculteit der Gezondheidswetenschappen, Universiteit Maastricht onderzoek gedaan naar het effect van stoelmassage op de ervaren gezondheid van werknemers. Uit de resultaten bleek dat bij de interventiegroep psychische vermoeidheid en klachten aan het bewegingsapparaat significant verminderd waren ten opzichte van de controlegroep.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8884390 Massage therapie verminderd angst en verbeterd het EEG patroon van alertheid en het rekenvermogen. Vermindering van angst en vermindering van ervaren werkstress.

http://www6.miami.edu/touch-research/Massage.html Lage rugpijn en slaapstoornissen verminderden na massagetherapie.

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1360859206000313 Minder rugpijn, depressie, angst en slaapstoornissen en verbetering van lichamelijke flexibiliteit in de groep waarvan de deelnemers gemasseerd werden versus een groep die in die tijd individueel ontspande.

http://www6.miami.edu/touch-research/Massage.html Verminderde hoeveelheden stresshormonen. Veel massage-effecten lijken te maken te hebben met verminderde hoeveelheden stresshormonen. Tijdens een massage maakt het lichaam het hormoon oxytocine aan en dat vormt een tegenwicht voor het stresshormoon cortisol. En dat zorgt weer voor verbeterde alertheid en prestaties, verminderde pijn en verminderde auto-immuun problemen.

http://www.bodyworkmovementtherapies.com/article/S1360-8592(01)90251-7/abstract De effecten van massage op het menselijk immuunsysteem in gezonde volwassenen. Studie naar de effecten van massage therapie vormt een spannende uitdaging in de psycho-neuro-immunology. Een verkennende start.

Waarom 2blossom?

2Blossom beschikt over een netwerk van op HBO niveau gecertificeerde masseurs met kwaliteitskeurmerk (aangesloten bij beroepsgroep KNGF, ESA, Touchpro of NWP). 

2blossom’s masseurs:

  • Bieden aanvullende preventie door tips & gerichte adviezen. 
  • Beschikken over de kennis om in te schatten wanneer doorverwijzing geïndiceerd is en welk type behandelaar hierop aansluit.
  • Zijn breed opgeleid. De stoelmassage is gebaseerd op de Shiatsu en daarnaast worden er verschillende aanvullende technieken gebruikt, van deep tissue, Tuina tot Zweedse massage.
  • Zijn verplicht tot het behalen van jaarlijkse nascholingspunten en aangesloten bij een kwaliteitsborgende klachtencommissie.
  • Houden bij structurele stoelmassages een dossier bij van de cliënten, zodat gericht aan preventie of klachtenbehandeling kan worden gewerkt (privacy gewaarborgd).

Je personeel fris en gemotiveerd aan het werk?

Uit onderzoek is gebleken dat werknemers 12% beter presteren als ze goed in hun vel zittten. 20 Minuten massage kan al wonderen doen.

-Bron:Warwick Universiteit, Happines & productivity-

Inschrijven nieuwsbrief - Schrijf je in voor 2blossom's Engelstalige Newsy letter

We worden gebombardeerd met gezondheids-en-voedings-"feiten". 2Blossom brengt het terug naar eenvoud, vanuit holistische visie en gebaseerd op het meest recente onderzoek

Over mij

2blossom heeft één vaste wortel: Laura Hoekstra, 'gezondheidsambassadeur', gekwalificeerd als integraal gezondheidsconsulent & coach. Ze helpt organisaties met duurzame inzetbaarheid door het geven van trainingen en het vertalen van beleid naar beleving vanuit een holistische lens. Hierbij bundelt ze haar krachten in analytisch denken en empathie om de grondoorzaken op te sporen en te werken aan oplossingen.” In haar praktijk helpt ze ook cliënten 1 op 1. “Mijn passie is mensen het beste uit zichzelf te laten halen”.

meer over mij
Om kwaliteit te borgen is 2blossom aangesloten
bij de beroepgroep NWP en koepelorganisatie KAB