Vanuit de automatische piloot naar de driver seat

Iedereen komt wel eens op een punt in zijn of haar leven dat dingen minder lekker lopen, vaak lost dit zich vanzelf weer op. Soms gaat dit alleen niet zo makkelijk. Je probeert van alles maar komt er niet uit. Of je blijft voor je gevoel in een oud patroon haken. Je wilt wel rust nemen voor jezelf en genieten en blij zijn met jezelf maar het lukt niet. Er kunnen negatieve gedachten bij komen zoals: het is ook altijd het zelfde, waarom overkomt mij dit, ik doe het niet goed, het lukt me nooit etc. Dit zijn geen gedachten die je op de lange termijn verder helpen.

Crux

2blossom kijkt samen met jou waar de crux zit en hoe je in je kracht kunt komen door inzicht en praktische adviezen. Waarom “pootje haal” je jezelf, vertoon je uitstel gedrag of voel jij je bijv. onvoldaan in je relaties. Waar reageer je van uit automatisme en blijf je hangen in een actie-reactie patroon.

Apen & beren

Hoe we met apen en beren die op ons pad komen omgaan heeft te maken met een stukje karakter (nature) en hoe we dat van huis uit geleerd hebben (nurture). Veel automatische piloten werken in positieve zin voor ons en sommige niet of hebben dat in het verleden gedaan maar nu niet meer. Door je bewust te worden van de automatische piloten die niet meer voor je werken kun je weer zelf aan het stuur gaan zitten en het beste voor jezelf leren kiezen vanuit een liefdevolle houding naar jezelf. Op zijn tijd kan dit ook tough love zijn en is er naast geduld & compassie ook discipline voor nodig om een patroon te veranderen. Hiervoor mag je jezelf tijd gunnen.

Nieuw gedrag, nieuwe hersenverbindingen

Onze hersenen zijn ons meest plastische orgaan. Ook op je 100ste kun je ze nog trainen en nieuwe hersenstructuren aanmaken. Als je al jaren gewend bent om op een bepaalde manier op stress te reageren, door je vol te stoppen met chocola, kritisch te worden op jezelf of de caissière er van langs te geven, vergt het tijd om dit te veranderen. Het begint met bewustzijn. Doordat je niet meer primair reageert kun je gaan kiezen hoe je reageert. Het oude patroon kan nog erg verslavend zijn, het is immers wat je hersenen kennen. Ook al helpt het je niet, het is “veilig” want dit is wat je kent. Maar hoe vaker je bewust voor het nieuwe positieve patroon kiest hoe makkelijker dit de keren daar op gaat. Dit komt omdat je hersenen nieuwe verbindingen aanmaken. Nieuwe emotionele paden zogezegd. Als je moe bent is de neiging sterker om het oude “pad” te nemen. Dit is door veelvuldig gebruik namelijk soort een neurale "snelweg" geworden, maar hoe vaker je bewust kiest hoe sterker jouw positieve TT circuit wordt.

Prijzen & werkwijze

Prijzen:

 • Een coachingsconsult in 2blossom's praktijk duurt standaard 1 uur en kost € 85,-


Werkwijze:

 • Vanuit zorgvuldigheid zal 2blossom je in bepaalde gevallen doorverwijzen naar je huisarts of psycholoog. Bijvoorbeeld als 2blossom een onderliggende lichamelijke oorzaak vermoed (zoals bijvoorbeeld schildklier aandoeningen) of wanneer er traumata zijn die diepere ondersteuning behoeven. Dit gebeurd altijd in overleg met jou.
 • Je eigen kracht is de insteek van elke behandeling. 2blossom ondersteunt je met de behandeling en biedt handreikingen om ook in het dagelijkse leven een gezonde, evenwichtige levenshouding te vinden.
 • Ben je onder behandeling bij een arts of psycholoog en wil je dat ondersteunen met aanpassingen in je levensstijl? Dan kan 2blossom in overleg een aanvullende behandeling bieden, bijvoorbeeld met voedingsadviezen of massage. Overleg is altijd het uitgangspunt. Indien nodig ontvang je een behandelformulier dat je kunt afgeven bij je arts of psycholoog.

Vraag jezelf bij stress:

 • Hoe verantwoordelijk voel ik mij door de bank genomen?
 • ben ik perfectionistisch?
 • vergelijk ik mezelf met anderen?
 • hoeveel hooi neem ik op mijn vork?
 • hoe verhouden controle willen houden en loslaten zich in mijn leven?
 • is er onverwerkte pijn?
 • kan ik mijn verdriet uiten?
 • hoe afhankelijk ben ik van bevestiging?
 • kan ik mijn grenzen aangeven?

Referenties

Milco

Ik kwam in aanraking met Laura omdat mijn dochter door een ongeluk in een coma is geraakt. Hierdoor had ik heel veel last van spanningen en onrust in mijn leven. Laura luistert echt naar je en neemt de tijd voor je. Laura interesseert zich echt voor je. Naast coaching, schrijft ze mij Bach bloesems voor, dit brengt me tot rust zodat ik weer beter kan functioneren.

Marloes van Schalkwijk

Laura neemt de tijd voor je en luistert oprecht. Je merkt dat ze ontzettend veel kennis en ervaring in huis heeft, die ze dan ook gebruikt om de juiste vragen te stellen en zeer waardevolle tips te geven. Een consult bij haar geeft nieuwe inspiratie en moed!

Hetty

laura heeft de kwaliteit om binnen heel korte tijd het probleem waar je mee zit inzichtelijk te maken. Ze weet zo te coachen dat je zelf je eigen oplossingen vind. Ik heb haar ervaren als integer, warm en to the point.

Wat zijn 2blossom's uitgangspunten?

Voor 2blossom staat samenwerking tussen conventionele & natuurlijke geneeswijzen voorop. Het best uit twee werelden. Lees hier meer over integrale geneeskunde.

Inschrijven nieuwsbrief - Schrijf je in voor 2blossom's Engelstalige Newsy letter

We worden gebombardeerd met gezondheids-en-voedings-"feiten". 2Blossom brengt het terug naar eenvoud, vanuit holistische visie en gebaseerd op het meest recente onderzoek

Over mij

2blossom heeft één vaste wortel: Laura Hoekstra, 'gezondheidsambassadeur', gekwalificeerd als integraal gezondheidsconsulent & coach. Ze helpt organisaties met duurzame inzetbaarheid door het geven van trainingen en het vertalen van beleid naar beleving vanuit een holistische lens. Hierbij bundelt ze haar krachten in analytisch denken en empathie om de grondoorzaken op te sporen en te werken aan oplossingen.” In haar praktijk helpt ze ook cliënten 1 op 1. “Mijn passie is mensen het beste uit zichzelf te laten halen”.

meer over mij
Om kwaliteit te borgen is 2blossom aangesloten
bij de beroepgroep NWP en koepelorganisatie KAB