2blossom's Consultancy

Van beleid naar beleving

Vitaliteit en veerkracht zijn belangrijk voor een duurzame inzetbaarheid. Gezondheid is iets intiems en hoe een organisatie met de gezondheid van haar medewerkers omgaat wordt dan ook persoonlijk beleefd. Het bevorderen van een cultuur van welzijn waarin medewerkers worden voorzien van de tools en motivatie die ze nodig hebben om succesvol te zijn, is gewoonweg een goede investering. De ROI voor het op de juiste wijze investeren in de holistische gezondheid van werknemers is reeds vele malen bewezen*, maar hoe pak je dat aan als bedrijf? In de praktijk is er soms tijdgebrek waardoor druk komt te staan op de uitvoering en een mooie missie verwordt tot een papieren tijger.

Welzijn onderdeel maken van uw beleid

Naast een vergroot bewustzijn van het belang van gezondheid (geestelijk en lichamelijk) is ook zingeving in het werk en een gevoel van verbondenheid belangrijker dan ooit tevoren. Dit vraagt om een meer holistische visie op het algehele welzijn van medewerkers. Waar voorheen werd gesproken over “work-life balance” gaat het nu over “designing well-being into work”.  Het hebben van gezonde medewerkers correleert op haar beurt weer met een hoog engagement.

Welzijnswinst en aanpak

Wij kijken samen met u waar welzijnswinst te behalen is, in samenhang met de bedrijfsmissie. Welke obstakels zijn er en wat is er nodig om welzijn tot leven te laten komen op uw werk'vloer'. Gezondheid is een continue proces, door de resultaten te monitoren, flexibel in te spelen op wat er speelt en constante dialoog met de klant maken wij welzijn onderdeel van uw bedrijfscultuur. Maak gezondheid tot iets leuks, immers gezonde, bevlogen medewerkers zijn productieve medewerkers en een bedrijf wat goed zorgt voor haar medewerkers is een aantrekkelijke werkgever.

Met onze 20+ jaar ervaring op de werkvloer vormt 2blossom een dynamische schakel tussen beleid en beleving met draagvlak, participatie, plezier, een holistische aanpak en optimalisatie als speerpunten.
* Zie rechtsonder: Onderzoeken naar het positieve effect van een goede welzijnsstrategie

Making vitality vivid!

Wie zijn wij?

BIO

Laura Hoekstra is een expert op het gebied van preventieve gezondheid die met een holistische lens beleid vertaalt naar beleving. Ze helpt organisaties met duurzame inzetbaarheid door hun welzijnsbeleid op een effectieve, stakeholder ondersteunde wijze levendig te maken. Haar profiel: Een nieuwsgierige verbinder die haar kracht in analytisch denken en empathie gebruikt om de grondoorzaken te zoeken en naar oplossingen te werken. Motto: Leren is groei.

Referenties

Lilai Chan, Executive Assistant ELSEVIER | RELX

"We ontvangen tegenwoordig veel over wellness etc, maar ik vond deze webinar toch net iets anders, de interactie was zeer verfrissend en zeker voor herhaling vatbaar"

Anoniem

"De Speeddate Re-Thinking Resilience heeft me veel inzicht gegeven in een persoonlijke kwestie waar ik al lang mee worstelde en heeft me geholpen de nodige stappen te zetten om mijn evenwicht te hervinden. Laura is scherp, meelevend en helpt je jouw eigen oplossing te vinden".

Virginie Wagenaar- Product Manager Reed Busines Information

Het speeddate consult was erg zinvol. Door middel van een aantal duidelijke adviezen kan ik mijn voedingspatroon al (veel) gezonder inrichten. Gelukkig zijn de tips erg gemakkelijk te realiseren en merk ik na een week al dit ik meer energie heb gedurende de namiddag.

Leading by example

Leiders die gepassioneerde pleitbezorgers zijn voor gezondheid en die direct betrokken zijn bij het bevorderen van een cultuur van welzijn, zijn een kritische drijfveer voor de betrokkenheid en successen van medewerkers. Laat de leiders van uw bedrijf bijvoorbeeld de persoonlijke getuigenissen van hun 'gezondheidsreis' delen.

Onderzoeken naar het positieve effect van een goede welzijnsstrategie:

* Janet L. Bly, Robert C. Jones, and Jean E. Richardson, “Impact of worksite health promotion on health care costs and utilization: Evaluation of Johnson & Johnson's Live for Life Program ,” JAMA 256, no. 23 (1986): pp. 3235–40;
* Jessica Grossmeier et al., “LP linking workplace health promotion best practices and organizational financial performance ,” Journal of Occupational and Environmental Medicine 58, no. 1 (2016): pp. 16–23;
* Ron Z Goetzel et al., “The stock performance of C. Everett Koop Award winners compared with the Standard &    Poor's 500 Index ,” Journal of Occupational and Environmental Medicine 58, no. 1 (2016): pp. 9–15;
* Raymond Fabius et al., “The link between workforce health and safety and the health of the bottom line: tracking market performance of companies that nurture a ‘culture of health’ ,”
* Katherine Baicker, David Cutler, and Zirui Song, “Workplace wellness programs can generate savings ,” Health Affairs 29, no. 2 (2010): pp. 304–11.

Gezonde medewerkers met een gebalanceerde lifestyle

Wij denken graag met uw HR afdeling mee over uw welzijnsbeleid. We kijken graag samen met u naar de mogelijkheden tijdens een vrijblijvend gesprek.

Inschrijven nieuwsbrief - Schrijf je in voor 2blossom's Engelstalige Newsy letter

We worden gebombardeerd met gezondheids-en-voedings-"feiten". 2Blossom brengt het terug naar eenvoud, vanuit holistische visie en gebaseerd op het meest recente onderzoek

Over mij

2blossom heeft één vaste wortel: Laura Hoekstra, 'gezondheidsambassadeur', gekwalificeerd als integraal gezondheidsconsulent & coach. Ze helpt organisaties met duurzame inzetbaarheid door het geven van trainingen en het vertalen van beleid naar beleving vanuit een holistische lens. Hierbij bundelt ze haar krachten in analytisch denken en empathie om de grondoorzaken op te sporen en te werken aan oplossingen.” In haar praktijk helpt ze ook cliënten 1 op 1. “Mijn passie is mensen het beste uit zichzelf te laten halen”.

meer over mij
Om kwaliteit te borgen is 2blossom aangesloten
bij de beroepgroep NWP en koepelorganisatie KAB